Skip to main content
Over Mij

“Geen verandering zonder beweging”

Deze uitspraak loopt als een rode draad door mijn leven. De meesten die mij goed kennen weten dat ik een sportliefhebber ben en, dus ja, veel in beweging.
Maar het kan ook te gek gaan want als je alleen maar in actie bent, dan gaat de welbekende accu leeg. Fysiek, mentaal, emotioneel.

Een paar jaar geleden was dat bij mij het geval, ik vroeg te veel van mezelf. En dan heb je te luisteren naar je lichaam. Maar als je zelfs dan nog door gaat, dan wordt je gevloerd. Letterlijk en figuurlijk ging ik door een burn out volledig onderuit.

Dat wat ik het liefste deed, het in beweging zijn, dat werd mijn grootste angst! Want bij alles wat ik deed, werd ik door gebrek aan energie misselijk en duizelig. Gevolg was dat ik de deur niet meer uit durfde om te wandelen, te fietsen, auto te rijden, boodschappen te doen, mijn dochter naar school te brengen en sporten was al helemaal een no go. Het gevolg was dat ik paniekaanvallen kreeg en door al deze spanning kreeg ik tinnitus (oorsuizen), welke tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig is. Inmiddels is de tinnitus mijn bodyguard. Het weet eerder dan ik wanneer het teveel wordt en dat is voor mij het teken om even gas terug te nemen.

Mijn periode van herstel was pittig. Ik heb lang gedacht dat het een kwestie was van een trainingsschema en er zo weer bovenop komen, maar daar lag niet het pijnpunt.

Ik voelde mijn lichaam niet meer, gebruikte het alleen maar en heb moeten leren het weer te voelen. Het was kleine stapjes naar buiten maken. Niet op tijd, niet op afstand, niet op snelheid, maar op bewust ‘zijn’. Bewust de angst toe laten en te doorvoelen wat dat met me deed.

Deze periode heeft mij heel duidelijk gemaakt dat lichaam en geest, je zijn en je denken, één groot geheel zijn. Alles wat je denkt, komt tot uiting in je lichaam, wordt gevoeld. En als wij er niet naar luisteren, gaan we voorbij aan de kracht ervan. Zowel in positieve als in negatieve zin.

Met dit geleerde wil ik anderen graag meenemen in beweging. Dat je niet vanuit harde energie alles hoeft te doen, maar dat het ook vanuit zachte kracht mag. De kracht van jouw lichaam en jouw geest.

Het was kleine stapjes naar buiten maken. Niet op tijd, niet op afstand, niet op snelheid, maar op bewust ‘zijn’.

Andrea Hofsté

Wie ben ik

In een paar woorden

Stoer
Vrouwelijk
Afgestemd
Spiritueel
Zelfliefde
Zachte kracht
Beter ademen
Kracht
Conditie
Souplesse
Open mindset

Je lijf is je goud
Laat je lijf niet zitten
Hartlopen
Bewegen met ♥ voor je lijf
In alles wat je doet, zit jouw energie
Heb jij jouw energie-level op peil?
Als je iets niet doet, wil niet zeggen dat je het niet kan.
Geen verandering zonder beweging
Eerst geloven, dan zien
Blijf nieuwsgierig in alles wat je doet.

Mijn missie

Omdat ik weet hoe het is om in een uitgeput lichaam te zitten, neem ik je graag mee in beweging om jouw lijf en jouw hoofd weer in één lijn te brengen. Weer in FLOOW te komen.

Over Mij

Wist je dat…

 • ik dol ben op I-Phone fotografie

 • Ik heel graag een happucino drink (cappucino met havermelk)

 • Ik wel een paar keer per jaar naar zee ga

 • Ik het liefst op sneakers loop

 • Bibian Mentel voor mij een groot voorbeeld is
 • Ik graag af en toe in koud water dip

 • Ik het steeds belangrijker vindt om zo veel mogelijk puur natuur te zijn? De producten die je gebruikt, zoveel mogelijk meukvrij en datzelfde geldt voor wat je eet en drinkt.

 • Mijn muzieksmaak varieert van Armin van Buuren tot The Wanderer

Getrouwd

Getrouwd met Robin, samengesteld 3 dochters en 2 kleindochters.

Onze kids

In ons gezin hebben we samengesteld 3 dochters en inmiddels ook 2 kleindochters. Veel vrouwelijke energie dus!

Je kan mij wakker maken voor…

Een mooie zonsopgang tegemoet te wandelen.

Lezen

Ik kan helemaal gelukkig worden van een koffietafel met daarop allerlei tijdschriften, kranten en boeken. Ik hou van biografieën.

Vakantie

Wij gaan heel graag naar de bergen of naar de zee. En ja, ook naar Bergen aan Zee! Daar kun je ons een paar keer per jaar vinden. Wandelen, lekker over het strand banjeren, uitwaaien, wegkijken in de verte, boek lezen, lekker eten, zonsondergang.

Hobby’s

Lezen, sporten, wandelen, een goed gesprek, met vrienden tafelen.

Werk

Mijn baan heb ik 2 jaar geleden opgezegd om me zo fulltime te kunnen richten op het geven van trainingen op het gebied van leefstijl. Je lijf fit te houden en je mindset blijvend in ontwikkeling.

Vrije tijd

Ik breng mijn vrije tijd graag met vrienden door. Er samen op uit gaan. Mooie gesprekken, lekker eten en lekker drinken. Ook mag ik graag een boek lezen en word ik heel gelukkig als ik van die lange wanden met boeken zie. En ja, ik snuffel graag in de boekenkast van een ander. 😊

Kennis & ervaring

Opleidingen en cursussen

Mede-oprichter en al jaren lang trainer van de Powerwalk Club Nederland

 • Training Ademwinst

 • Training Oerademen

 • Training Bewust Hardlopen

 • Basis Looptrainer 3 KNAU

 • NLP Practitioner

 • Opleiding Mindful Run/Mindful Walk-instructeur

 • Leefstijltrainer MARK Academy

 • Vitaliteits- en Leefstijlcoach MARK Academy

 • Reiki I