Skip to main content
Wat houdt de Floowit Methode in?

Vanuit zachte kracht je weer helemaal lekker voelen

De laatste jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van bewegen, ademhaling, mindset en coaching. In deze periode is het verlangen ontstaan om een training te ontwikkelen, waarin ik het geleerde van al deze trainingen in één kon vatten. Dit is FLOOWit geworden. Flow maar dan met de óóó uit Twente!

Door de combinatie van deze verschillende oefeningen creëer je een optimaal fit-zijn voor je hele lijf. Vanaf de plek waar je nu staat zet je de eerste stap om mee te doen. Vanaf dat moment, begint jouw FLOOWit.

Tijdens een FLOOWit-training doen we oefeningen die goed op elkaar zijn afgestemd qua inspanning, ontspanning, souplesse en kracht, zodat jij de energie in je hele lijf weer voelt stromen.

Zoals gezegd is FLOOWit een training met veel bewustzijn voor jouw lijf. Na een FLOOWit-training voel jij je weer helemaal energiek en soepel en dat met een opgeruimd hoofd.

Hoe werkt het?

De combinatie van de oefeningen in een training zijn als volgt:

Adem

Ademhalingsoefeningen zodat je beter leert te ademen tijdens het bewegen, maar ook in het dagelijks leven

Kracht

Krachtoefeningen voor een sterk lichaam en een gezond zelfvertrouwen

Souplesse

Een soepel lichaam met een goede weerstand

Conditie

Conditie training waarbij we in een kort tijdsbestek een intensieve inspanning leveren.  

Wat doet het?

Na een FLOOWit training ga jij met een energiek en relaxed gevoel naar huis. Energiek omdat  alles in je lijf stroomt en relaxed omdat je hoofd, je mindset volledig tot ontspanning is gekomen.

Trainen of in beweging zijn gaat niet altijd om zo veel mogelijk te doen. Je hoeft niet zo hard mogelijk te trainen, maar wel zo effectief mogelijk.

Een FLOOWit training is in tijd een uur, maar werkt in beleving nog lange tijd na. Het is een investering in jouw lijf.

Adem

De kracht van onze ademhaling wordt vaak onderschat. Het gaat vanzelf, zo’n 23000 keer per dag, maar dat wil nog niet zeggen dat het automatisch goed gaat. Als we op een verkeerde manier ademhalen, kun je verschillende lichamelijke klachten krijgen.

In een FLOOWit training leer ik je tijdens het bewegen beter te ademen zodat je onmiddellijk merkt wat een positief effect het heeft op jouw welzijn.

Door op de juiste manier adem te halen, bereik je dat je zoveel mogelijk zuurstof in je lichaam krijgt, zodat je zo optimaal mogelijk functioneert. Dit merk je gelijk tijdens het sporten, maar het vermindert in je dagelijkse leven stress en zorgt voor meer energie, meer focus en betere slaap.

Kracht

Naarmate we ouder worden neemt onze botdichtheid en spiermassa af. Onderhoud hierin is dus zeker van belang en dat doe je o.a. door krachtoefeningen te doen. Krachtoefeningen zorgen voor behoud en/of toename van de spiermassa en het verbetert de botdichtheid. Een ander prettig gevolg van krachtoefeningen is dat je houding verbetert en dat je mentale gesteldheid een enorme boost krijgt! En bij meer spiermassa neemt je calorieverbranding in rust meer toe.

Dus ja, zeker krachtoefeningen in een FLOOWit training!

Souplesse

Als we niet in beweging komen, verstijven we. En dat gaat door tot op celniveau. Ook stress zorgt voor verkramping in onze houding en spieren. Als we hier niet bewust de ontspanning in zoeken, verstijft ons lijf. We verstarren in onze houding, met als gevolg dat we gevoeliger zijn voor blessures. Als je niet oppast, ga je van de ene blessure naar de andere.


Tijdens een FLOOWit training doen we oefeningen gericht op de flexibiliteit van onze spieren, gericht op de balans van ons lichaam en gericht op onze coördinatie. Het zorgt er voor je lichaam soepel blijft,

Conditie

Hoe beter je conditie, hoe groter je uithoudingsvermogen. Door gericht op verbetering van je conditie te trainen, wordt het sporten steeds makkelijker en merk je, ook in het dagelijks leven, dat je steeds fitter wordt!
Door de fysieke en mentale verbetering, investeer je in gezond ouder worden!

De 4 Elementen van FLOOWit
Jouw succes

Het zit ‘m in de rust en de eenvoud

Reviews

Wat anderen zeggen

Nanette Euverink-Gerritsen

“Iedere keer ga ik weer tevreden naar huis en kijk ik uit naar de volgende keer”

Door de lockdowns was de klad in mijn bewegingsritme gekomen. Toen ik las over het Powerwalken was mijn interesse gewekt en ben ik samen met mijn vriendin een proefles gaan doen. Andrea schept direct een ontspannen en relaxte sfeer, waardoor je je welkom voelt. Ervaring is absoluut niet nodig. Andrea past de oefeningen vakkundig aan zodat iedereen op eigen niveau kan trainen. Ik vind het heerlijk om 2 keer per week in de natuur te zijn en het actieve wandelen te combineren met krachtoefeningen. Iedere keer ga ik weer tevreden naar huis en kijk ik uit naar de volgende keer. Je bent vakkundig, enthousiast, attent en belangstellend. Oprecht geïnteresseerd in de persoon achter de ‘Powerwalker’. Tussen je professionele begeleiding door is er tijd voor een praatje. Ik voel me altijd welkom.